×

02. 09. 2022.

135. Смедеревска јесен - Трио рапсодија

Након Свечаног отварања 135. Смедеревске јесени 09. 09. 2022. у Винском граду од 20.00 одржаће се концерт, ТРИО РАПСОДИЈЕ. 

Трио „Рапсодија“ представља вокално инструментални састав кога чине афирмисани уметници, који су се већ доказали на музичком небу ових простора - Ивица Станчић, Јелена Ергелашев Тубић и Бранислав Тубић.  

Ансамбл је настао из сарадње ових уметника, која је отпочела једним великим музичким пројектом којим је Ивица Станчић обележио 15 година уметничке каријере у оквиру великог солистичког концерта који је одржан у Дому војске Србије, а уз пратњу Народног оркестра „Рогаљ“ под руководством Бранислава Тубића. 

Недавно, тачније пре отприлике годину дана, чланови овог ансамбла одлучили су да оснују Трио „Рапсодија“ и преко друштвених мрежа представе најлепше звуке познатих и незаборавних мелодија које су остале за сва времена, кроз аранжмане које је вешто за овај састав написао Бранислав Тубић. Необичан спој вокала, виолончела и клавира наишао је на изузетно бројне похвале и велику подршку за даље музичке подухвате.  

Ивица Станчић је реномирани вокални солиста Радио-телевизије Србије и Радио Београда, који дуги низ година негује староградске бисере и остале мање познате, изворне песме са Балкана. Стекао је титулу магистра и доктора стоматолошких наука, специјалиста стоматолошке протетике, а ради у звању редовног професора на Стоматолошком факултету у Београду.  

Јелена Ергелашев Тубић је професор виолончела и специјализирала је на Факултету музичке уметности у Београду. Поседује дугогодишње педагошко и извођачко искуство. Поред уметничке музике и вишегодишњег свирања у симфонијском оркестру, веома радо свира и друге музичке жанрове. Дуги низ година се бави извођаштвом кроз различите ансамбле - гудачки квартети, кларинет трио, народни оркестар, клецмер ансамбл и други. Своје искуство и образовање вешто имплементира у свој разноврстан уметнички рад. Бранислав Тубић је члан Великог народног оркестра РТВ и шеф Народног оркестра „Рогаљ“. Поред тога што је врхунски инструменталиста на хармоници, он је и професор тамбуре, а у оквиру овог састава и изузетан пијаниста. Дуги низ година се бави писањем аранжмана за различите ансамбле, за које је и награђиван. Kомпонује, свира и бави се педагошким радом. 

Трио „Рапсодија“ негује традиционалну изворну и градску музику, романсе и шлагере са простора балканских земаља, али и шире. На репертоару су све више и друге познате песме које представљају евергрин у својим земљама. Репертоар ансамбла се са великом пажњом одабира, а након тога Бранислав Тубић кроз аранжмане оплемењује музички израз, посебним мелодијским линијама које осликавају време и поднебље песама где су и настале. Препознавши међусобни сензибилитет, као и тежњу за неговањем и стварањем уметничких пројеката, прожетим искреним и најдубљим емоцијама, харизматичне енергије, овај састав има бројне музичке планове на радост огромног броја њихових поштовалаца. У току је припрема и заједничког ЦД-а са репрезентним репертоаром за све генерације и за сва времена. 

 Дођите да уживамо заједно!