×
×
27.
Април Четвртак
19.00

Концерт

Балет Магнификат!

"BALLET MAGNIFICAT!" 

Представа "Избави нас!"  ("Deliver us!") 

Кореограф: Јиржи Себастијан Воборски 

„Под жарким египатским сунцем у сенци пирамида, поробљени јеврејски народ вапи за избавитељем. Један човек, Мојсије, усуђује се да изазове фараона и поведе свој народ у слободу…“ 

„Избави нас!“ је још једна од узбудљивих прича коју ће нам на свој начин испричати Балет Магнификат, једна од најчувенијих, светски признатих, балетских трупа и школа са седиштем у Џексону, у држави Мисисипи. 

Оснивач и уметнички директор, Кејт Тибоду, ступила је на међународну балетску сцену далеке 1982. године, када је наступајући у балету Сенди Пети „Ми ћемо га видети“ 

(We Shall Behold Him), освојила сребрну медаљу на II међународном балетском такмичењу у САД. Са жељом за већу социјалну ангажованост уметника, 1986. заједно са својим супругом Китом Тибодом оснива Балет Магнификат и 1989. Балет Магнификат балетску школу у коју су укључени балетски уметници и педагози из читавог света који имају сличну визију.

Нашој публици Балет Магнификат! је познат по изванредним представама „Лицем к лицу“, „Путовање расипника“ и „Скривено место“.

Гостовање балетске групе Балет Магнификат! биће хуманитарног карактера,. Прикупљена новчана средства биће употребљена за помоћ дечаку Луки Петровићу Јовановићу оболелом од малигног тумора костију.

Улаз је слободан уз преузимање бесплатних улазница на благајни.

Новчана помоћ ће бити прикупљена убацивањем прилога у кутију која ће бити постављена на улазу у Велику дворану.