×

13. 05. 2022.

Нушић, селу у походе

Уочи Нушићевих дана желимо да најмлађој публици из сеоских школа укажемо на значај једног од најважнијих писаца српске књижевности гостовањем представе АУТОБИОГРАФИЈА у 22 села на територији града Смедерева.

Позориште Сањалиште је посетило Липе, Малу Крсну, Скобаљ, Михајловац и Осипаоницу. Данас ће представу погледати ученици из Вранова и Врбовца, а у понедељак, 16. маја из Водња и Радинца.  


Представа „АУТОБИОГРАФИЈА” Бранислава Нушића је намењена свим ученицима од трећег до осмог разреда основне школе. Ова комедија је интерактивна, комуницира са гледаоцима на духовит и оригиналан начин. Приказује одрастање Бранислава Нушића и приближава ученицима како школску лектиру тако и део живота нашег великог писца. 

Представа на хумористичан и забаван начин прати пишчев живот кроз приче приказујући његов живот од рођења до женидбе, јер како сам каже: „Аутобиографију сам завршио женидбом налазећи да после женидбе човек и нема аутобиографије“. Обрађене су приче: „Од рођења до првог зуба“, “Школовање“, „Основна школа“, „Српски језик“, „Историја“, „Географија“, „Математика“, „Прва љубав“ и друге, од којих свака носи своју посебну поуку и поруку.

Позориште САЊАЛИШТЕ Текст и режија: Радиша Вучковић 

Играју: Радиша Вучковић, Саша Кузмановић, Александра Рукавина, Никола Марковић 
Сценографија: Тања Жиропођа