×
×

21. 11. 2023.

Обележен Дан града Смедерева

Данас је у Центру за културу одржана свечана академија поводом Дана града Смедерева.
Поред културно - уметничког програма и филма о Смедереву, присутнима се обратила Јасмина Војиновића, председница привременог органа.
Том приликом је поздравила присутне и истакла будуће планове за развој града:
,,Планирани пројекти су кључни за одрживи и уравнотежени развој града Смедерева. Важно је имати свеобухватан приступ како би се осигурало да пројекти задовољавају потребе садашњих и будућих генерација грађана.
Конкретни пројекти чине срж нашег плана. Ови пројекти нису само инвестиције у инфраструктуру, већ и у наше грађане, њихове животе и будућност.
За наредни период у плану је реализација следећих инфраструктурних пројеката:
1. ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ И КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ И ОБЈЕКАТА ЗА МОРАВСКИ СИСТЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА (РЕЗЕРВОАРИ И ЦЕВОВОДИ ЗА СНАБДЕВАЊЕ ВОДОМ И ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНОГ СИСТЕМА ЗА НАСЕЉА НА МОРАВСКОМ ПРАВЦУ);
2. КОНВЕРЗИЈА КОТЛАРНИЦЕ НАСЕЉЕ „МИЛОЈА ЂАКА” И ПАПАЗОВАЦ;
3. РЕКОНСТРУКЦИЈА КАРАЂОРЂЕВЕ УЛИЦЕ У СМЕДЕРЕВУ;
4. ИЗГРАДЊА ВАКУУМСКЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА СМЕДЕРЕВО;
5. ПОСТРОЈЕЊЕ ЗА ПРЕРАДУ ОТПАДНИХ ВОДА – ИЗГРАДЊА И ИЗРАДА ТЕХНИЧКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ;
6. ПРОЈЕКАТ САНАЦИЈЕ И РЕКУЛТИВАЦИЈЕ НЕСАНИТАРНЕ ДЕПОНИЈЕ КОМУНАЛНОГ ОТПАДА ГОДОМИНСКО ПОЉЕ;
7. АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У ГРАДСКИМ И СЕОСКИМ МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА.
Наши циљеви су јасни. Желимо подстакнути привредни раст стварањем повољног окружења за пословање. Притом ћемо, као што сам навела, у још већој мери улагати у модернизацију и унапређење инфраструктуре, образовања, културе, туризма, спорта и побољшати квалитет јавних услуга.
Данас, на Дан града, прилика је да се подсетимо вредности солидарности, узајамног поштовања и љубави према нашем граду. Нека овај дан буде подстрек да наставимо заједно градити бољу будућност за све нас. Нека наше срце буде испуњено поносом јер припадамо граду Смедереву, месту које одише традицијом, али истовремено храбро корача према будућности.
Хвала вам што сте данас овде са нама, што делите радост овог посебног дана. Честитам вам Дан града Смедерева!
Живело Смедерево!