×
×

08. 08. 2023.

Премијера прве две епизоде серије Тунел на 6. Дунав Филм Фесту

Прве две епизоде серије „Тунел“ редитеља Петра Ристовског биће премијерно приказане у петак, 25. августа у 20 часова у Малом граду Смедеревске тврђаве у оквиру програма фестивала Дунав Филм Фест. Након пројекције публици ће се поклонити део екипе серије. 

Редитељ Петар Ристовски, после сјајне серије и филма „Kраљ Петар I“ је поводом премијерног приказивања и ексклузивне прилике да публика фестивала погледа дугоочекивану серију „Тунел“ изјавио: 

„После скоро седам година од идеје, прве две епизоде наше ауторске серије Тунел биће премијерно приказане на фестивалу Дунав Филм Фест у Смедереву. Са великим узбуђењем исчекујемо први контакт са публиком и ако нам помало невероватно звучи да се овом огромном послу полако ближи крај и прво јавно приказивање. Тунел је врло напет полицијски, психо-трилер од дванаест епизода писаних на основу полицијских извештаја и интервјуа са преговарачима и инспекторима који су учествовали у преговорима на случајевима које смо обрадили кроз серију. Све је инспирисано стварним личностима, кризним и талачким ситуацијама које су се десиле у Србији у протеклих 20 година“. 

„Прича серије прати рад и приватне животе групе за преговоре Министарства унутрашњих послова Србије, која кроз сваку епизоду има пред собом новог починиоца коме покушавају да помогну. Гледаоци ће имати прилику да виде јединицу чији је главни задатак решавање злочина пре него што се они десе, јединицу која починиоца спашава из безизлазне ситуације, када му је свест до те мере сужена да не зна куда и како даље, који се налази у мрачном тунелу свог ума из кога не може да изађе,“ објашњава редитељ. 

Серија „Тунел“ је настала у продукцији Телеком Србија и Zillion Filma. Улоге тумаче Миња Пековић, Јован Белобрковић, Драган Божа Марјановић, Тамара Шустић, Милош Ђорђевић, Лазар Ристовски, Зоран Цвијановић, Радован Вујовић, Теодора Ристовски, Сергеј Трифуновић. Ауторску екипу поред редитеља Петра Ристовског чине и Владимир Ћосић, сценариста, директори фотографије Горан Воларевић, Маја Радошевић, и Марко Миловановић, сценографи Жељко Антовић и Љубица Петровић, костимограф Велиборка Бранков, маскерка Душица Вуксановић, композитор Александар Ранђеловић, као и монтажери Миодраг Цицовић и Александар Поповић. 

Шесто издање Дунав Филм Феста биће одржано од 22. до 27. августа у Смедереву. У оквиру програма биће приказано 35 остварења подељених у четири програмске целине. Главна локација фестивала и ове године биће Мали град Смедеревске тврђаве, док ће публика и даље уживати на локацијама попут Дунавског парка, Платоа код Kарађорђевог дуда, на летњој сцени и у биоскопу Центра за културу Смедерево. Фестивал је такмичарског карактера и жири сваке године чине релевантни филмски радници који ће доделити награду Дунавска лађа за најбољи филм у такмичарској селекцији. 

Програм као и остале информације о фестивалу биће ускоро доступне на сајту https://dunavfilmfest.rs/ као и на сајту https://sdkultura.rs/