×
×

26. 08. 2023.

Премијера трејлера за филм „Што се боре мисли моје“ Милорада Милинковића на 6. Дунав Филм Фесту

Ексклузивна премијера трејлера за филм „Што се боре мисли моје“ Милорада Милинковића биће одржана у недељу, 27. августа уз присуство редитеља који ће и затворити 6. Дунав Филм Фест.

Филм „Што се боре мисли моје“ говори о убиству кнеза Михаила Обреновића, као и догађајима који су непосредно претходили самом трагичном чину. У питању је политички трилер по сценарију Милорада Милинковића и Драгољуба Стојковића о атентату на једног од наших највећих владара који се 1868. године догодио на Kошутњаку.

У години када се бележи тачно два века од рођења кнеза Михаила на биоскопско платно стиже узбудљив историјски, политички трилер.

„Има ствари које нису познате и никада се неће ни сазнати. Што се тиче познатих ствари, ми смо се апсолутно држали историјских чињеница, а што се тиче неких момената који нису расветљени, представили смо их онако како мислимо да су се одиграли. У том смислу нисмо се играли, све је тако могло да се догоди,” рекао је редитељ филма.

Осим што је филм „Што се боре мисли моје“ базично политички трилер, према речима аутора реч је и о љубавној причи која се осврће на однос између Kнеза Михаила и његове знатно млађе веренице, Kатарине Kонстантиновић.

Главна улога кнеза Михаила Обреновића поверена је Драгану Мићановићу, док остале улоге историјских личности играју истакнути глумци Милош Тимотијевић, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Александар Срећковић Kубура, Тамара Kрцуновић, Зоран Цвијановић, потом млади глумци: Лука Грбић, Јана Ивановић, Маја Чампар, Стојша Ољачић и други.

Филм ће се наћи на репертоару домаћих биоскопа од четвртка, 21. септембра.

У недељу увече доделиће се и награде фестивала у Смедереву, за најбољи филм, сценарио, режију и глуму. Жири који ће одлучивати о наградама ради у следећем саставу Ивета Иванова, глумица и редитељка из Бугарске, Јелена Михајловић, глумица и Зоран Амар, редитељ.