×
×
31.
Мај Среда
20.00

Концерт

Путевима српских лепота

Тежња ка квалитетнијим музичким садржајем поприма глобалне размере. У нашој земљи је осетан прогрес на овом пољу. Из ове иницијативе се јавила идеја да се ширем аудиторијуму, адекватно и континуирано пружи врхунски садржај, а у виду популаризације уметничке музике и потребе за истом.

Како би подржали ову визију, предложили смо уметнички пројекат који би обухватио концерте по градовима Србије. Пројекат носи назив „Путевима српских лепота“. Овом првом у низу концертном серијом, би додатно оснажили процес децентрализације културе.

Извођачки апарат сачињавају најеминентнији уметници наше државе:

- Љубица Вранеш – мецосопран богате светске каријере, солиста ансамбла Опере Народног Позоришта у Београду

- Драгољуб Бајић – првак опере Народног позоришта у Београду

- Драгана Радаковић – диригентица и сопран светске репутације

- Оркестар „Bellezza Serba“ (Српска Лепота) ново- основани гудачки састав формиран од најлепших академски образованих девојака, које већ активно свирају по угледним оркестрима у нашој престоници.

Репертоар смо формирали сходно овој мисији, а сачињен је од филмске музике, одабраних арија и шлагера. Такође, ставили смо акценат и на репертоар домаћих аутора. Реализација овог пројекта почиње крајем априла а завршава се почетком јуна, у градовима: Ниш, Шабац, Краљево, Бор, Ужице, Чачак, Крагујевац, Вршац и Смедерево.

Сматрамо да је ово веома интересантан и атрактиван концепт с обзиром на импресиван музички ансамбл који ће својим наступом у потпуности оправдати име пројекта „ПУТЕВИМА СРПСКИХ ЛЕПОТА“. 

Концерт опере "Путевима српских лепота" је хуманитарног карактера. Прикупљена новчана средства биће употребљена за помоћ нашој суграђанки Сањи Крстић која болује од злоћудног тумора грлића материце.

Улаз је слободан уз преузимање бесплатних улазница на благајни.

Новчана помоћ ће бити прикупљена убацивањем прилога у кутију која ће бити постављена на улазу у Велику дворану.