×
×
21.
Март Уторак
19.00

Предавање

Развој креативности

Аутор концепта и предавач: Урош Петровић 

Како да бескрајни сплет наших неуронских путева пробудимо у жељеним смеровима, у зависности од тога шта желимо да постигнемо? Како да натерамо ту моћну мрежу, која повезује наших стотинак милијарди неурона, да затрепери као никада до сада? Како да оно што радимо учинимо многоструко занимљивијим и за себе и друге? Како да повежемо оно што знамо и тако спознамо нешто сасвим ново и другачије? Како да, наоко сасвим изненађујуће и ненадано, дођемо до нових идеја и решења? Све то се спознаје и усваја током ове радионице, са које ће свако од присутних изаћи инспирисан за корак даље у креативности и комуникацији са собом и са другима, у послу и у животу. 

Први део се састоји од интерактивног разигравања можданих вијуга – од вербалног промишљања до буђења умних моћи у више димензија. Присутни спознају неке своје могућности којих до тада нису ни били свесни. Уз помоћ новоустановљеног самопоуздања, промишљање иде и корак даље – практичном применом на позицију у професији, са уочљивим могућностима повољног утицаја и на приватан живот. 

Обука је намењена свима који су у прилици да мењају ствари набоље, за себе и за друге. 

Урош Петровић (1967) је књижевник чија дела померају границе у савременој литератури. Аутор је више од двадесет књига (>170 издања, >500.000 примерака) и добитник великог броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе и допринос култури. Књиге су му до сада објављене и у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. По роману „Пети лептир“ снимљен је први 3Д играни филм у историји српске кинематографије. Аутор је оригиналних стоних друштвених игара, од које су три награђене признањем Добра играчка Пријатеља деце Србије, а две и наградом Гран при - Играчка са сврхом. 

Подстицао нацију на размишљање и унутар култног серијала Фазони и форе, као и у квизу Лавиринт на Јавном сервису Радио телевизије Србије као Творац лавиринта и најтежа препрека за такмичаре. 

Добитник је и већег броја награда за фотографију, које објављује широм планете. Коаутор је НТЦ система учења, и аутор концепта Загонетна питања, као и програма за усавршавање Развој креативности, Како размишљањем изван устаљених оквира доћи до нових идеја и решења?, Загонетне илузије мозга и Психолошки танго. 

Гостује као предавач на факултетима, у школама и другим образовним установама у земљи и иностранству, као и у компанијама, на пословним форумима и конгресима. Један је од првих званичних креативних амбасадора Србије у оквиру националног пројекта Србија ствара. 

Био је председник Менсе Србије и један од најуспешнијих решавача IQ X теста на свету. 


Слободан улаз. 

Добро дошли!