×
×

21. 08. 2023.

Сутра почиње 6. Дунав Филм Фест

Пројекцијом филма “Момак и девојке” редитеља Ивице Видановића сутра у Смедереву почиње шесто издање Дунав Филм Феста и трајаће до недеље, 27. августа. 

У оквиру програма на неколико атрактивних и значајних локација биће приказано 35 остварења подељених у четири програмске целине. Главна локација фестивала и ове године биће Мали град Смедеревске тврђаве, док ће публика и даље уживати у пројекцијама филмова на местима попут Дунавског парка, Платоа код Kарађорђевог дуда, на летњој сцени и у биоскопу Центра за културу Смедерево. 

Фестивал је такмичарског карактера и жири сваке године чине релевантни филмски радници који ће доделити награду Дунавска лађа за најбољи филм у такмичарској селекцији. 

О награди ће одлучивати жири у саставу Ивета Иванова, глумица и редитељка из Бугарске, Јелена Михајловић, глумица и директорка Драме на српском језику Народног позоришта Суботица и Зоран Амар, редитељ. 

Фестивал ће у недељу, 27. августа у 20 часова затворити остварење “Мадам Ди Бари” редитељке и глумице Мајвен (Maïwenn). Филм који је отворио овогодишњи филмски фестивал у Kану враћа Џонија Депа на биоскопско платно и то великом улогом познате историјске личности, француског краља Луја XV. Филм расветљава лик познате љубавнице француског краља Луја XV, Мада ди Бари, осврћући се на њихову бурну везу током дела његове владавине. 

Улаз на фестивалске пројекције је слободан, сем програма који ће бити приказан у Малом граду Смедеревске тврђаве. Новина од ове године је да ће публика своје улазнице моћи да набави и онлајн, путем сајта Центра за културу Смедерево.