×

21. 09. 2022.

Трибина ХОРИЗОНТИ СЛОБОДЕ-ИСКУСТВО РОКЕНРОЛА

Уторак, 27. 9. 2022. 

Концертна дворана у 19.00 

Учествује: Александар Жикић, рок новинар, писац, рок музичар 

Модератор: Марко Цветковић 

Слободан улаз 

Како су доживљај слободе и однос према проблему слободе долазили до изражаја у рок култури и у стваралаштву рокенерол аутора , у којим видовима се показивала неодвојивост рокенрола идеје слободе, чућемо током сусрета са дугогодишњим рок новинарем, рок музичарем и писцем, и свакако незаобилазном личношћу када је реч о доприносу афирмацији рок културе и неговању рокенрола на нашим просторима, Александром Жикићем. 

Духовно трагање, бунт, представе о слободумнијем и бољем свету, тежња ка екстази, проблем интегритета, субверзивност, третман рокенрола у друштву данашњице, уз илустративне осврте на дела аутора који су оставили трајан печат, неке су од области у које ће одвести темaтизација узајамне припадности питања о слободи и рокенрола са Александром Жикићем. 

Александар Жикић потписује преко хиљаду текстова у већини релевантних југословенских и српских листова, углавном из области рокенрола и поп културе. Аутор је драма Елвира је кул!, Овердоуз и Плес авети и књига Фатални рингишпил – Хроника београдског рокенрола, Whisky: Ватра из воде, Место у мећави-прича о Милану Младеновићу Члан је групе С.Т.Р.А.Х. са којом је снимио ЕП Месец и албум КВОГ, а члан је и прогресивног американа бенда The LVCZ.