×
×
13.
Мај Понедељак
20.00

Нушићеви дани

Генерална проба Нушића

41. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ НУШИЋЕВИ ДАНИ- ревијални програм

Представа Генерална проба Нушића је водвиљска комедија. Прича прати редитеља Милутина и његову бившу жену, глумицу Анђу, који раде у истом позоришту. Анђа већ седам година није одиграла значајну улогу и бори се са финансијским проблемима, а Милутин је поред свега тога и презадужени коцкар. Да би зарадили новац за основне трошкове играју заједно представе за децу по вртићима. Излаз из проблема им нуди Бане Пацов, контроверзни бизнисмен и власник ланца кладионица коме је редитељ дужан. Пацов им нуди новац да направе представу, Госпођу министарку, Бранислава Нушића, али под једним условом, који ће унети додатну пометњу у њихове већ компликоване животе. Публика прати процес стварања представе од прве пробе до премијере. Рад на представи доводи до усијања ионако већ компликоване односе. Ипак, после низа перипетија, генерална проба је неочекивано успешна и најављује хит представу. 

У представи Генерална проба Нушића публика има прилику да види делове најпознатијих сцена из Нушићеве комедије ”Госпођа министарка”, па је ова представа својеврсни омаж чувеном комедиографу. 

Позориште Театрић

Режија: Бојана Тушуп 

Музика: Ана Ранчић 

Текст: Сандра Јанковић, Миљан Прљета 

Улоге

Милутин- Мирољуб Турајлија 

Анђа- Бојана Тушуп 

Ава- Сандра Јанковић 

Слободан улаз уз преузимање бесплатних улазница на билетарници Центра за културу Смедерево, као и онлајн. 


После сваке представе, у простору кафане „Дарданели“ (хол Центра за културу), реализује се разговор са ауторима и протагонистима представе, као и додела награде за глумачко остварење вечери на основу гласова публике, плакета и захвалница за учешће на фестивалу. 

Разговоре са редитељима и глумцима води Ксенија Крнајски, редитељка.