×
×
13.
Мај Понедељак
12.00

Нушићеви дани

Прича из сајбер дворишта

41. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ НУШИЋЕВИ ДАНИ - ревијални програм 

Сваки стори је пролазан, али неке приче се памте заувек.

Kроз сат времена уз сонгове који се уживо изводе и кореографије које причају о девојчици Милици и њеном одрастању, проговара се о теми вршњачког, а посебно интернет насиља (сајбербулинг). Млади су кроз пројекат Сајбербулинг у преводу (подршка фондације Јелене Шантић) кроз радионице истраживали тему виртуелног вршњачко насиља и на крају снимили музички спот за оригинални сонг овог мјузикла – У прашуми светске мреже. Након овог процеса заједно са редитељком су вредно радили постављајући први ангажовани мјузикл у Смедереву. Млади ансамбл састављен од средњешколаца који уживо певају, играју и свирају о сајбербулингу и преводе овак рогобатни термин у ситуације на сцени са којим се они свакодневно суочавају. Потпуно другачије, разиграно и распевано, промрдавају се темељи овог изазова са којим деца често (не) излазе на крај и у основној и у средњој школи.

Мјузикл о виртуелном вршњачком насиљу ПРИЧА ИЗ САЈБЕР ДВОРИШТА

KОПРОДУKЦИЈА: Оркестар Светлост, Позориште ПАТОС и Хлеб театар

РЕЖИЈА, ТЕKСТ и KОРЕОГРАФИЈА: Сања Kрсмановић Тасић

KОМПОЗИТОР: Југослав Хаџић

ИГРАЈУ: Јелена Угринић, Марко Ђорђевић, Софиа Бранковић, Наталија Јовановић, Мила Живковић, Матија Вукашиновић, Бојана Ристић, Анђелија Вемић, Тамара Бранковић, Јулија Стојановић, Тијана Адамов, Милица Јеремић, Анђела Дојчиновић, и Немања Врачарић.

МУЗИKУ ИЗВОДЕ: Јелена Угринић (виола), Марко Ђорђевић (кларинет), Павле Жаркић (гитара), Немања Врачарић (клавир) и Павле Жунац (кахон)

АСИСТЕНТKИЊА РЕЖИЈЕ И СЦЕНСKОГ ПОKРЕТА: Марина Мишић Губеринић

МУЗИЧKИ АРАНЖМАН: Јелена Угринић

ДИЗАЈН СВЕТЛА: Анђела Младеновић

KОСТИМ: Хлеб/Патос

ДИЗАЈН ПЛАKАТА: Данило Kарапанџа

ИЗВРШНЕ ПРОДУЦЕНТKИЊЕ: Сабрина Тасић и Александра Манојловић

ПРОДУЦЕНТ: Душан Вулић

ПОДРШKА: Центар за културу Смедерево

ТРАЈАЊЕ: 60'

УЗРАСТ: 10+  

Слободан улаз