×
×
12.
Мај Недеља
20.00

Нушићеви дани

Општа болница

41. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ НУШИЋЕВИ ДАНИ - ревијални програм

Христо Бојчев, ауторским текстом "Општа болница", уводи гледаоца у причу о људима који су принуђени да проведу одређено време затворени у простору који не могу да напусте. Сходно индивидуалним причама, бојеним њиховим карактерима и догађајима који су их довели ту где јесу, развија се радња у којој црнохуморна измаглица прати опирање прихватања стварности уз грчевите загрљаје надреалног као једноставнијег, лепшег, реалнијег од истине. Питања која ово дело поставља могу се ишчитати и као ванвременска. Шта се дешава када човек радије живи у свету који је изаткао од сопствених жеља и снова уместо суочавања са стварношћу која је тешка, болна, лишена садржаја? Колико је имагинација моћна и у какве комичне и трагикомичне ситуације може да доведе, гледаоц сазнаје урањањем у ову причу.  

Позориште Креативни хаос 

Текст: Христо Бојчев 

Режија: Невена Ракочевић Павловић 

Играју: Јелена Стевановић, Реља Стојановић, Стефан Николић, Иван Бајчић, Дејана Јовановић, Невена Пантић, Нађа Ракочевић, Димитрије Томић и Давид Јовановић. 

Слободан улаз уз преузимање бесплатних улазница на билетарници Центра за културу Смедерево, као и онлајн путем сајта. 


После сваке представе, у простору кафане „Дарданели“ (хол Центра за културу), реализује се разговор са ауторима и протагонистима представе, као и додела награде за глумачко остварење вечери на основу гласова публике, плакета и захвалница за учешће на фестивалу. 

Разговоре са редитељима и глумцима води Ксенија Крнајски, редитељка.